Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zondag 27 september 2009

Tommie heeft iets heel "geks"

Een hele tijd terug zagen we dat Tommie een zwelling rondom zijn mondje kreeg. Voornamelijk aan de rechtse kant. Ik naar de dierenarts bij ons in de buurt. Die kon niets gevonden krijgen. Dus maar weer naar huis. Wel erg vreemd, want er kwam ook pus uit Tommie z'n mondje.....

Tommie z'n mondje ging er naar verloop van tijd steeds vreemder uitzien en er ontstond een bult onder zijn kin. Dus ik naar een andere dierenarts. Nou, dat was allemaal moeilijk, moeilijk. Aan een abces op die plek.... daar kun je niets aan doen. Het kan wel, maar dat is moeilijk, moeilijk en het komt altijd weer terug. Doe er voorlopig maar niks aan.... Dus wederom naar huis, met een rotgevoel. Naarmate ik overal informeerde, werden de berichten over abcessen bij konijnen aan hun kaak er niet positiever op. Dus ik raakte toch wel lichtelijk in paniek. Tommie is nog jong en lekker opgewekt, ik wil hem nog absoluut niet kwijt. Niet omdat er "alleen maar" een abces zit. Daar moet toch iets aan te doen kunnen zijn. Dus uiteindelijk naar Wilhelminapark gegaan. Daar werd in ieder geval heel rustig gereageerd en ik kreeg geen signalen dat er iets niet te verhelpen zou zijn. Tommie daar met toch wel een gerust gevoel achter gelaten.

Maar wat blijkt nu: Tommie heeft helemaal geen abces....!!! Evert Jan van Dierenkliniek Wilhelminapark heeft foto's van Tommie gemaakt. Zie hieronder.

De kaalgeschoren kin van Tommie met een gigantische bult.

20090807_dui13_tommie_11

Zoals het eigenlijk hoort te zijn

Schedel_normaal_konijn

Foto's van Tommie zijn kaak. Zo hoort het dus niet te zijn...

20090807_tommie_snijtanden_onder_sl

De vorige baasjes van Tommie hebben destijds de voortanden Tommie laten trekken. Op de foto is te zien dat er achter het slijmvlies voortanden zitten. Ze blijven daar zitten en doen niets. Groeien ook niet. Vreemd he?

De bult onder zijn kin. Dit zijn woekerende wortels van de kiezen van Tommie. Het blijft almaar doorgroeien. De bult voelt ook gigantisch hard aan!

20090807_dui13_tommie_16

Ook mist Tommie een aantal kiezen. Waar die gebleven zijn...............??

20090807_tommie_mist_ook_kiezen_29

Ondanks dat er pus uit het mondje van Tommie kwam, was nergens te achterhalen waar dit pus nu vandaan kwam. Tommie is hiervoor nu behandeld en ik zie geen pus meer.

Over een tijdje gaan we weer naar de dierenarts om te kijken hoe de bult onder Tommie zijn kaak zich ontwikkeld.

Fijne dag nog!

7 opmerkingen: