Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zaterdag 7 juni 2008

Komen er mini-reusjes?

Vanuit Opvang Konijnenberg zijn Slow en Matje bij mij aan het logeren. Slow en Matje blijken broer en zus te zijn. Bij de afstand werd aangegeven: Slow en Matje zijn afgestaan wegens ziekte van hun baasjes en allergie van diegene die ze toen moest verzorgen. Helaas zaten ze bij elkaar en hebben naar zeggen in het jaar dat ze bij elkaar woonden nog geen babies gehad. Broer en zus moeten echt bij elkaar blijven, zonder Matje stopt Slow met eten. Matje is inmiddels al wel gecastreerd.

Dit zijn Slow en Matje:

Ssa42979_3

Maar...... sinds het einde van de middag is Slow heel druk bezig met alles wat ook maar op nestmateriaal lijkt te verzamelen. Zou ze dan toch.....?

Ssa43011 Ssa43010

Ondanks dat ik een mooie grote doos voor Slow had neergezet, besloot ze zelf dat ze haar nest echt hier wil hebben:

Ssa42994 Ssa43012

Even uitrusten. Het valt ook niet mee om zo'n groot nest te bouwen.....

Ssa43014 Ssa43015

Matje wil ook graag even op het nest liggen. Nu mag het nog, maar straks niet meer.

Ssa43023

We hebben zojuist de schuur in 2 gedeelten opgesplitst. Mocht het zo zijn dat er echt babies komen, dan kan Matje niet bij Slow blijven. Door de schuur met rennetjes op te splitsen kunnen ze toch een beetje bij elkaar zijn. Slow is ontzettend lief. Ze pakt het hooi van ons aan om het nest te bouwen. Als we op de grond zitten, komt ze even langs voor een aai over haar snoetje of ze komt bij ons liggen om even uit te puffen. Ze gaat soms echt helemaal languit en uitgeput liggen om vervolgens weer door te gaan met haar nest. Het is ontzettend gaaf om te zien hoe ze bezig is.

Nou, we gaan maar rustig afwachten.... alhoewel.... rustig.... het is echt zo spannend!!!

3 opmerkingen: