Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




woensdag 25 februari 2009

Even snel een logje tussen de bedrijven door.

Het is echt zo druk, maar het gaat gelukkig allemaal wel goed.

Met Evy gaat het sinds afgelopen donderdag ineens een stuk beter. Ze wordt steeds stabieler en dat is goed om te zien. Ze rent ook meer en soms is ze daarin iets tè enthousiast. Ze heeft nog niet genoeg kracht in haar geweldige grote poten om te "remmen". Op zich wel grappig om te zien. Ook wiebelt ze niet meer na als ze gaat zitten, terwijl ze eerst haar balans moest vinden. Vorige week zag ik alleen wel dat ze een abces op haar poot had. Geen idee waar dat vandaan kwam. Direct maar aan het behandelen gegaan en het ziet er nu al stukken beter uit. Morgen komt Fransoos Peer kijken of het klikt met Evy. Als dat zo is, dan mogen ze samen als vriendje en vriendinnetje verder door het leven. Fijn dat Evy een vriendje krijgt, maar ook altijd weer een toch-even-slikken-moment. Maar dat heeft ieder pleeggezin natuurlijk wel. Evy verdient het en dat is het belangrijkste en ik weet zeker dat ze een goed thuis krijgt.

Met Belle en Trix gaat het heel langzaam. Voorlopig blijven ze nog even bij mij. Belle heeft vanmorgen voor het eerst zitten eten, terwijl ik haar aaide. Verder is ze wel heel onderzoekend geworden. Ze is in ieder geval niet meer dat superbange konijntje als toen ze net hier was. Trix wil nog niets van me aannemen. Veel geduld dus. Maar uiteindelijk gaat ook dat goedkomen.

Joris had deze week voor het eerst echte konijnenkeutels. Hij is ook iets minder stram. Eindelijk. Neemt niet weg dat hij er nog steeds uitziet als een oud mannetje. Maar ook bij hem blijven we hoop houden dat hij nog beter zal ontwikkelen.

Met de rest van de beestenboel gaat het goed. Geen bijzonderheden.... gelukkig ;-)

Zo, pauze is voorbij. Ik ga weer aan het werk.

Groetjes, Anneloes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten