Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zondag 28 februari 2010

Er is weer kei en kei hard gewerkt!!

Donderdag is Angela mee geweest naar de opvang. Ze was er nog nooit geweest. Samen met Christian hebben ze de konijnen gevoerd. Best handig van die hulpjes ;-) We hebben ook een bezorgservice gevonden en daar dankbaar gebruik van gemaakt. We hebben heerlijk pizza zitten eten.

Dscf4272 

Toen Frank en ik zaterdag in de opvang kwamen, Waren Niels en zijn vader al heel druk met het opzetten van de koppelrennen. Wat zijn ze onwijs mooi geworden! Goed gedaan mannen, en super bedankt!!

Dscf4275

Ze zijn ook heel erg handig. Kijk maar. Zo is de ren helemaal dicht.

Dscf4292

En zo klap je de ren open, zonder dat er een konijn tussen je voeten de ren uit kan schieten. Handig!!! De voorbeelden van deze rennen komen overigens van collegaopvang Utrecht.

Dscf4293

En terwijl de koppelrennen nog in elkaar worden gezet, vindt er al de allereerste koppeling in plaats! Dat gaat zo als een trein he! Gisteren zijn er overigens 2 konijnen geplaatst.

Dscf4281

Er was ook nog een heel vreemd konijntje in de opvang. Maar wel een beauty zeg! Dit is Sterre van Nicole. Sterre is een prachtkind. Ze vindt de konijntjes echt te leuk, vandaar dat haar de taak is gegeven om de ren es goed te testen.

Dscf4299

Frank en Sterre

Dscf4294

Niels en pa waren nog geen half uur weg en Miranda had al telefonisch laten weten dat ze met de hokken onderweg waren. Alle hokken zijn weer verbouwd en schoongemaakt. Iedereen heeft echt zo onwijs hard gewerkt! En het ging eigenlijk allemaal vanzelf. Tussendoor uiteraard wel op zn tijd een bak koffie of hee. 

Dscf4305

De fotograaf was er ook ;-)

Dscf4225

Na het poetsen hebben we weer een bestelling geplaatst bij de pizzabakker. Iedereen was te druk met eten, dus hiervan geen foto's.

Gisteravond laat. Nog even snel wat opruimen en aanvegen

Dscf4235

In de koppelrennen hebben we zolang ook konijnen in gezet. Hoe meer ruimte, hoe beter.

Dscf4232

Dscf4231

Dit was het weer. Deze week zal ik sowieso iedere dag in de opvang te vinden zijn. Zaterdag is de grote dag. Spannend!!! 

9 opmerkingen: