Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




donderdag 8 december 2011

Lapina in opbouw

Lapina is eigenlijk van lieverlee een beetje ontstaan. Het was helemaal niet de bedoeling dat we een konijnenopvang zouden gaan beginnen. Bedoeling was dat ik me vooral zou gaan bezig houden met konijnen die gedragsproblemen hebben of een trauma en vakantie-opvang. Maar al snel zat het eerste gedumpte konijntje hier en dan ga je verder denken en dan gaat het ineens heel erg snel.

Alle bestaande hokken werden opgeknapt















De buren waren een bouwsel aan het neerzetten en dat was enigszins aanstekelijk. Al snel stond er een schutting met poort.





























We waren voornamelijk met losse rennetjes om de hokken aan het werken, maar dat schoot totaal niet op. Zag dat ge-emmer met die rennetjes in het najaar/winter ook totaal niet zitten en de konijnen enkel in een hokje te laten zitten, zonder rennetje, was geen optie dus... op naar de bouwmarkt en bij gebrek aan ruimte in de schuur, in de woonkamer de rennen gemaakt. Wat een giga karwei was dat zeg! Maar het resultaat mag er zijn!


 
We hadden een fantastische hulp!


En dit is het dan geworden. Alle rennen zijn volledig afgesloten, zodat de konijnen er niet uit kunnen ontsnappen. Alles is ook zo opgezet, dat alle konijnen elkaar kunnen zien.



Nou, ga mn jas aan trekken en de hele beestenboel voeren. Dankzij de poort waait het bij de konijnen niet zo heel hard! 







4 opmerkingen:

  1. Wat ziet bij jullie heel goed uit.
    Er word in de zomer veel gedumpte konijnen. Ik vind zo vreselijk dit doen. Wat fijn dat jullie gaat opvangen.
    Ik heb zelf ook konijn. Mooie site heb je daar.

    Fijne weekend gewenst.
    Groetjes van Jacqueline & Ferry.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Anneloes, wat ziet het er goed uit! Super hoor, ik heb veel respect voor jullie.
    Fijn weekend, groetjes Jannet.

    BeantwoordenVerwijderen