Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




woensdag 28 december 2011

Toby


Dit is Toby zoals hij van de week in de opvang is binnengekomen.


Toby is vorige week vrijdag gevonden in een sloot in Oud-Heusden. Uit zijn neus en ooghoeken vloeide rijkelijk pus! Hij had haken op zijn kiezen zitten en een hele grote bult in zijn buik, formaat pingpongbal. Aan zijn vacht te zien, heeft hij een slechte verzorging gehad.
Vandaag moest Toby opnieuw naar de dierenarts om de bult in zijn buik te laten onderzoeken. De dierenarts besloot om Toby onder narcose te brengen en hem te opereren. Eenmaal onder narcose ook gelijk de haken van de kiezen verwijderen en de traanbuizen doorspoelen. En dan ook maar gelijk castreren.
Tot ons aller opluchting, bleek de bult formaat pingpongbal inkl. vreemd kleurtje, een enorm grote zaadbal te zijn die in zijn buikholte groeide. De andere bal was juist weer heel erg klein en niet ontwikkeld. Geen tumor, geen abces, maar "gewoon" een bal. Verder zijn de traankanalen succesvol gespoeld en zijn er 2 haken verwijderd.
Toby mag nu lekker in zijn pleeggezin bijtanken en herstellen van de operatie. Want, ondanks dat de bult "maar" een zaadbal was, heeft hij wel een flinke buikoperatie moeten ondergaan om de bal te verwijderen. Dus de zorgen zijn nog niet helemaal van de lucht, maar het ziet er in ieder geval hoopvol uit.
En als hij eenmaal is hersteld, dan mag ook hij op zoek naar een knappe meid en een super goed thuis.
Wil je een bijdrage leveren aan de zorg voor Toby, dan kan dat door een donatie over te maken op 37.33.56.781 t.n.v. L.A. Duijster o.v.v. Toby.
Alvast hartelijk dank!

4 opmerkingen:

  1. Wat een nare mensen op de wereld zeg. wie dumpt nou een konijn?? en al helemaal in deze toestand waar haal je dan het lef vandaan. Vreselijk vind ik dit. Gelukkig is hij bij jou terecht gekomen.

    Groetjes Janna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje wat erg allemaal. Wat nare mensen op wereld. Ach wat een lieve konijn is dit. Hoe kan mensen zoiets aan doen. Gelukkig is bij jou gekomen.Arme schatje!!!Sterkte voor Toby.

    Groetjes van Jacqueline & Ferry.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anneloes,
    heel veel sterkte met Toby.
    Groetjes
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen