Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




maandag 10 september 2012

Vervolg van de vorige log




 


Ons kleintje groeide goed. Was duidelijk een hartstikke wild konijntje. Wilde konijntjes vangen we enkel op in geval van nood. Zodra mogelijk worden wilde konijntjes overgebracht naar de wildopvang in Zundert. Zeker de moeite om daar eens een kijkje te gaan nemen. Zie www.vrczundert.nl. De kleine wordt daar verder grootgebracht en zal een verwilderingstraject ingaan. Het traject is belangrijk om te leren dat hij later zelf voor zichzelf kan zorgen.
 
We hadden al aangegeven dat de opvang tijdelijk ergens anders is. Zo ziet het er nu uit. Een prima locatie met veel toezicht. De konijntjes worden door en door verwend. Heerlijk toch. We hebben trouwens ook nieuwe hokjes in de rennen gezet. Dit is makkelijker om schoon te maken en de konijntjes hebben (nog) meer ruimte om te spelen en hun beentjes te strekken. Dat is toch waar we echt veel waarde aan hechten.
 
 
 
Dan hebben we onze Puck. Hij heeft ons de stuipen op het lijf gejaagd. Op een ochtend lag hij volledig verlamd in zijn hok. Alleen zijn kopje kon hij nog wat bewegen. Hij was onderkoeld. Wilde wel eten, maar was te moe om te eten. We maakten ons echt heel veel zorgen. Na een flinke dosis corticosteroide knapte hij na 24 uur een klein beetje op. We merkten dat er spanning in zijn beentjes kwam. We zijn daarmee aan het werk gegaan en na 48 uur huppelde hij weer vrolijk rond.
 
Puck volledig verlamd:

 
 
Puck kreeg nog meer voor zijn kiezen. Hij moest gecastreerd worden en had 1 binnenbal. Dat houdt in dat de buik open moet en de dierenarts de bal moet gaan zoeken. Alles is gelukkig goed gegaan. Puck was wel bekaf van de operatie. Hij deed op de foto even zijn oogje open om te kijken wat er was, maar ging daarna weer lekker verder slapen.
 
 
  
Inmiddels is hij weer helemaal de oude. En een kroelkont! Oh.... de hele dag wil hij kroelen en hij gaat er dan ook echt helemaal voor liggen.
 
 
De vorige keer hadden we laten zien hoe goed de operatie aan Bart zijn ogen was gelukt. We zagen ook gelijk een verandering bij Bart. Alles onderzoeken en op zo veel mogelijk dingen springen. Prachtig om te zien. Onderstaande foto is van vanmiddag.
 



 
Helaas hebben we geconstateerd dat het vlies weer over zijn ogen gaat groeien. Wat een teleurstelling was het om dat te zien. De dierenarts heeft inmiddels overleg met haar contacten en we wachten even af hoe verder. Waarschijnlijk wordt hij weer geopereerd, maar dan met andere instrumenten.

De foto is niet zo heel scherp, maar goed genoeg om een indruk te krijgen hoe het vlies op het oog van Bart groeit.


 
In juli zijn er veel konijntjes gedumpt en bij ons in de opvang gekomen. Zo ook ons Teddy Widder gezinnetje. Pap en Mam Mees en Liz en hun 2 dochters Liv en Lana en zoon Timo. Ze zagen er niet uit. Onder de vervilte, van de plas zeiknatte, klitten, onder de vlooien en onder de teken. Verschrikkelijk gewoon. We zijn ruim 6 uur bezig geweest om alle klitten te verwijderen. En inmiddels, oh, ze zijn zo knap! Hieronder Mees en Liv en ze zijn al gereserveerd. Helemaal klaar om samen uit te vliegen. Waar hun vachtje wel wordt verzorgd. Het zou verboden moeten worden om langharige konijnen te fokken. Mensen hebben vaak geen idee waar ze aan beginnen. Het lijkt wel alsof de fokkers ook niet de juiste informatie aan de mensen meegeven. Eigenlijk zouden ze eens moeten zien hoe ellendig deze konijnen bij ons in de opvang binnen komen.
 
 
Dochter Liv. Klaar om op eigen beentjes te gaan staan.


 




Dochter Lana
 






En onze punkert Timo. Vorige week is hij gecastreerd en over 1 week mag hij samen met een meisje. Het avontuur van deze 5 is gelukkig goed afgelopen. 
 

 
Wat hebben we nog meer.
 
Veronica van Bunnybin had contact opgenomen. Een konijntje, zo bang. Of we haar konden helpen middels Bachbloesemtherapie. Tuurlijk kunnen we haar helpen. We hebben een remedie samengesteld en we zien dat Pakkes ontpopt als een mooie vlinder. We zijn er nog lang niet, maar ze kruipt al niet meer weg. Komt om wat lekkers vragen als we aan de aanrecht staan. Ze vind het heerlijk om te kroelen. Vreemde mensen vindt ze nog erg eng, dat is niet erg. We hebben alle tijd. 

Trots op Pakkes die zich niet meer verstopt! Ze is zo dapper :-D
 




 
Als laatste nog het verhaal van Donna en Lorenzo.
 




Donna en Lorenzo waren gedumpt. Achteraf een story van onwetendheid die grote gevolgen had. Mensen hadden gezien dat er 2 konijntjes werden uitgezet. Die mensen hebben het kenteken van de auto genoteerd en aan de politie doorgegeven. Om een lang verhaal kort te maken. De politie is bij de meneer langsgeweest en meneer heeft een gigantische boete gehad uit de categorie economisch delict. De meneer heb ik gesproken en ik weet dat er nu heel veel mensen zijn die zeggen, jah, het zal, maar uit het totaalplaatje kwam echt naar voren dat het totale onwetendheid was. Meneer gaat in ieder geval ook alle opvangkosten betalen.
 
Donna bleek ook nog eens zwanger te zijn en ze heeft 4 kei mooie koters geworpen.
 
We present you:
 
Bill
 

Steffie
 Pam
en Katie
Dit was het weer voor vandaag. Tot de volgende keer.
 


3 opmerkingen:

  1. Hartstikke leuk om je verhalen te volgen en te zien hoe doed jij voor je dieren zorgt. Complimenten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartverwarmend je verhalen. Kleintjes bij fokker zien er zo schattig klein uit, maar toch liever zou je ieder opvangkonijn en opvangcavia (en honden, poezen ga maar door) een goed nieuw huis gunnen he?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,

    Wat erg dat puck verlamd geraakt is. Gelukkig is weer bovenop gekomen. Castratie is ook gebeurt. Hij is weer goed opgeknapt. Kleintje ook geboren. Wat lief om te zien. Zo schattig in hoedje. Wat jammer dat Bart zijn ogen nog niet goed is. Dan is operatie niet goed geholpen. Wat erg sneu. Laten maar hopen dat volgende keer wel helpt. Ik zal je voor duimen. Er worden vaak dump konijnen gezet. Daar word zo kwaad om. Dan moeten de mensen geen konijnen nemen. Geld ook ander dieren. Zoals cavia's en katten en honden.Brrr... Ik vind zo erg zielig. Succes verder met je lieve konijnen.

    Groetjes van Jacqueline& Ferry.

    BeantwoordenVerwijderen