Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




dinsdag 2 oktober 2007

De nieuwe ren is af!!

De eerste week van de vakantie zit er al weer op en is aardig nuttig besteed. We hebben kei hard aan de ren gewerkt en hij is af!!! Heerlijk. Kunnen de andere bunnies ook lekker wat rondhuppelen als ik ben werken en hoeven ze niet meer de hele tijd in hun hokje te zitten.

De ren in aanbouw:

Hok_in_aanbouw

Wat staat daar nou? Nikita en Thijs hebben het al in de gaten:

Wat_staat_daar_nou

Nog een ren:

Nog_een_hok

Grondige inspectie:

Inspectie

Flip zat alles vanaf het muurtje te volgen:

Flip_3

Aanstaande vrijdag worden Vince haar tandjes getrokken. Best spannend allemaal. Vince eet steeds moeilijker, zodat ik haar iedere dag moet bijvoeren om haar nog een beetje op gewicht te kunnen houden. Haar tandjes groeien zo hard, dat ze echt iedere week geknipt moeten worden, iets wat ze absoluut niet leuk vindt. In 1 tandje groot het vlees mee naar boven, zodat er steeds minder ruimte is om te knippen, en om nu telkens in het vlees te knippen is natuurlijk ook niet alles. Spannende dag dus, vrijdag!

Vince_1

Vince_2

Vince_en_jessie

Vince kan echt helemaal wegdoezelen als er iest van warmte in haar buurt is. Zo zat ze gisteravond voor de ventilator van m'n laptop te sudderen. He... die verveldende flits ook...;-)

Ssa42372

Afgelopen zaterdag heb ik chinchilla Bas vanuit opvang konijnenberg naar zijn nieuwe thuis gebracht. De mensen waren helemaal weg van hem. Hij werd dan ook direct helemaal vertroeteld en verwend met een lekker stukje appel. Goed om te zien dat de mensen erg blij met hem waren en dat hij daar van zijn oude dag mag gaan genieten.

Ssa42368

Gisteren kregen we ook het trieste nieuws te horen dat Gina is overleden. Het heeft Gina in haar korte leventje niet echt meegezeten. Toen ze bij mij was, had ze al een groot abces aan haar schouder. Eenmaal bij haar nieuwe thuis, waar ze door en door in de watten is gelegd, ontstond er weer een abces op haar schouder. Dit abces of misschien wel een gezwelletje was door de dierenarts weggehaald. Een tijdje terug had Gina ineens problemen aan haar oogje. Het oogje is eruit gehaald. Het andere oogje begon ook te ontsteken, maar die ontsteking kon met medicijnen een beetje worden onderdrukt. Haar luchtwegen waren verstopt, ze had een ontsteking op haar lip erbij gekregen en langzaam heeft ze zelf de vechtlust om te blijven leven opgegeven. Aan levenslust heeft het bij Gina niet gelegen, haar lichaampje was telkens zo zwak en ziek.

Wij wensen Kristel en haar vriend heel veel sterkte met het verlies van dit super leuke, bijzondere en eigenwijze konijntje en we zijn blij dat ze bij jullie heeft mogen wonen.

2 opmerkingen: