Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zondag 8 maart 2009

Peggy ziek en Joris gaat hard achter uit

Iedere morgen, middag, avond, gewoon ieder moment op de dag dat ik de kamer in loop, hoor ik Peggy altijd om aandacht roepen. Vandaag niet. De alarmbellen gingen direct rinkelen. Peggy was nog niet mega lusteloos, at ook nog wel, maar de verandering van gedrag klopte niet. Ook maakte ze een rochelend geluid. Gelukkig zijn de dierenartsen in het weekend beter te bereiken dan de huisartsen (alleen dat belachelijk hoog weekendtarief is wat minder....:-s), dus vanmiddag zijn Frank en ik met Peggy naar de dierenarts gegaan. Peggy heeft een soort van longontsteking. Ik heb nu voor 2 weken pijnstillers en antibiotica meegekregen (carprofen en Efrofloxoral).  Wat vinden jullie ervan dat ze zolang pijnstillers en AB moet krijgen? Inmiddels rochelt ze al een stuk minder. Medicijnen slaan dus al wel aan. Ik hoop dat ze snel beter is. Oja, en ook nog leuk. We hadden Jim ook meegenomen, zodat Peggy niet alleen hoefde. Ze voelde d'r eigen natuurlijk al ellendig. Op de onderzoekstafel kroop ze dan ook gelijk naar stoere Jim. Dierenarst was overigens wel verbaasd dat Jim er bij was. Heb de reden gelijk maar even uitgelegd. Maargoed. De dierenarts gaf Peggy medicijnen in haar mondje, Peggy begon te piepen en Jim dacht: "wegwezen hierzo", en hij rende gelijk weg. Dat was echt zo'n leuke reactie. Hij vond het helemaal niks.

Joris gaat nu toch wel echt achteruit. Hij eet de laatste tijd een stuk slechter. Haast geen brokjes meer. Groenten en fruit eet hij nog wel, maar ook niet alles meer. Maar alles wat hij eet is meegenomen. Ook heeft hij last van sore hocks. Gelukkig is er nog geen sprake van open wondjes. Om te voorkomen dat de huid onder zijn pootjes ging scheuren, heb ik meerdere malen per dag van die biologische dierenzalf op zijn pootjes gesmeerd, verband om de pootjes gedaan en maar in laten trekken. Wat een super spul zeg, je zag de huid echt genezen en rustig worden. Ik weet zo even niet hoe het heet. En aangezien Snippie op schoot zit, kan ik nu even niet opstaan om te gaan kijken ;-). Via de site van Bunny Bin kwam ik een adres tegen van iemand, mevr. van Veen, die sokjes maakt voor konijntjes. Vorige week had ik een e-mail gestuurd naar mevr. van Veen en gisteren waren de sokjes al binnen. De moeder van mevr. van Veen heeft ze gebreid. Ze is 83 jaar!!!! Goed he!

Onderstaand foto's van Joris met zijn sokjes aan.

Dscf1533 Dscf1534

En zus, Joris is het vriendje van Snippie. Belle heeft Spencer als vriendje. Het is ook allemaal niet meer bij te houden he....;-)

2 opmerkingen: