Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zondag 1 maart 2009

SKB bij opendag Dierenkliniek Parijsch te Culemborg

Gisteren m'n eerst "uitstapje" met de SKB.  Meestal ben ik niet zo van "onder de mensen". Ben namelijk een klein beetje "mensenschuw", maar deze keer leek het me wel leuk om informatie te verstrekken. Diana Klaassen van Dierenkliniek Parijsch heeft begin dit jaar haar praktijk in Culemborg geopend. Om de mensen met haar praktijk kennis te laten maken, had ze gisteren een opendag georganiseerd. Ze heeft met Stichting Konijnen Belangen contact opgenomen en gevraagd of wij bij haar op de open dag aanwezig wilden zijn om de mensen de nodige informatie te verstrekken. Natuurlijk! Zo gezegd en zo gedaan. We waren met z'n vijven; Margriet, van Opvang Pruttel, Ingrid, Anna, Frank (mijn Frank) en ik. Diana Klaassen had een heel programma opgesteld. Het was echt een hele leuke dag. En we hebben de nodige info kunnen verstrekken. Daarnaast is het een hele kunst om mensen niet het harnas in te jagen en tactisch de juiste informatie te geven.

Onderstaand foto's van de open dag.

Het programma:

Opendag

De nieuwe praktijk, receptie:

Receptie

vanuit de receptie ga je links naar de spreekkamer:Spreekkamer

Vanuit de spreekkamer is links de operatiekamer (die pop was echt net echt), daarna is de onderzoekskamer + de benches voor de dieren. Daarnaast is de rontgenkamer:

Operatiekamer En_onderzoeksruimte Benches Rontgenkamer

Daarnaast was de kantoorruimte + keukentje. Die ruimte was voor de SKB gereserveerd. 

Presentatieruimte_skb2_druk_genoeg Presentatieruimte_skb1

PPS presenteren op de muur:

Projecteren_op_de_muuer

SKB konijn (zonder vriendje) ;-)

Ons_konijn

SKB konijn met vriendje. Wat zijn ze gelukkig samen.

Ons_konijn_met_vriendje 

De dierenfotografe:

Dierenfotograaf

Zo af en toe kwam ze het SKB konijn lenen, zodat kinderen zonder hun huisdier, toch met een "dier" op de foto konden:

Dierenfotograaf_leende_zo_af_en_toe

Ballonnenwedstrijd + een kraam met koffie, thee, frisdrank, broodjes:

Koffie_thee_en_ballonnenwedstrijd

Dscf1346

De mensen van de dierenambulance: 

Dierenambulance

Dierenambulance1

Er was nog meer te doen, maar helaas, ik heb niet overal foto's van gemaakt.

Aangezien konijnen toch een vak apart is en dit door de meeste dierenartsen heel erg wordt onderschat, vind ik het een super initiatief van Diana Klaassens om contact met ons op te nemen om informatie aan de mensen te verstrekken. Ik hoop dan ook dat meer dierenartsen/praktijken haar voorbeeld zullen volgen.   

3 opmerkingen: