Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




woensdag 10 februari 2010

Een mistige en wazige dag in Galder ;-)

Allereerst iedereen heel erg bedankt voor de lieve reacties die we hebben ontvangen op het bericht van Tommie.

Het begint al aardig te wennen om naar Galder te rijden. Nu nog inburgeren.  Het blijft een end, maar ik weet in ieder geval al zonder tomtom onze opvang te bereiken :-)  Afgelopen zaterdag zijn we ook weer naar Galder geweest om verder in onze opvang te klussen.

Onderweg zagen we voor ons een auto rijden vol met konijnenhokken. De auto kwam ons toch enigszins bekend voor en jahoor.....Yvette reed voor ons, bepakt en bezakt.

Binkies06022010_1

In hoop toch wel dat het niet zo vaak mistig is, want het laatste stuk is echt zo'n smal slingerweggetje... Uiteraard zonder verlichting.

Eenmaal aangekomen zaten er al konijntjes op ons te wachten!! De mensen weten ons blijkbaar al te vinden, ondanks dat we eigenlijk nog helemaal niet open zijn. De hokjes waarin de konijntjes zaten zijn veel te klein, dus snel aan de gang om zoveel mogelijk hokken in orde te maken voor de konijnen.

Binkies06022010_2

De konijnen hebben overigens allemaal heeeeerlijk rondgehuppeld in onze stal. Op een gegeven moment waren we een konijntje kwijt. Echt... o v e r a l hadden we gezocht, maar nergens zagen we dat kleine mormeltje. De enige optie was nog dat hij over de afzetting de stal van de geiten in was geschoten. Dus de hele geitenstal doorgezocht... ook niks. We snapten er helemaal niks van. In onze stal nog eens goed gezocht en ja hoor. Daar zat de kleine, op 1 van de kleine stoeltjes die onder het tafeltje waren geschoven. 

Zo, de konijntjes zijn geinstalleerd. Wat een ruimte hebben ze he. De overbuurman kwam met de "trekker" ook nog een konijnenhok brengen. Op dit moment kunnen we alle hokken goed gebruiken, dus zet maar neer :-)

Binkies06022010_12

Helaas bleven er nog 4 konijntjes over die we niet in grote hokken kwijt konden en zij moeten het nog even met de traliehokken doen. Uiteraard krijgen ze wel de nodige tijd om lekker even hun beentjes te strekken.

Binkies06022010_3

Yvette wilde nog even met mijn camera spelen en zie hier het resultaat:

Miranda op de stoel en ikke

Binkies06022010_7

Ehm... Yvet, geef jij bij onderstaande foto zelf even een toelichting? ;-)

Binkies06022010_8

Miranda, nog altijd op de stoel en Nicole. Wazige figuren, vinden jullie ook niet ? hihi

Binkies06022010_9

Na hard gewerkt te hebben, nog even lekker zitten. M'n zus had allerlei lekkers meegegeven waar dankbaar gebruik van is gemaakt. Eigenlijk hebben we het best luxe. Iemand, ik weet even niet meer wie, had nog een koelkast over, Monique had nog een magnetron staan en ik een koffiezetapparaat met waterkoker. En we hebben alvast een kastje ingericht met allemaal lekkers! Daarnaast had ik nog begrepen dat er een hele goede pizzabezorgservice in de buurt zit!!!!

Binkies06022010_11

En... onze nieuwe website is al een klein beetje in de lucht. Kijk maar eens op Konijnenopvang Binkies

 

12 opmerkingen: