Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zondag 13 juni 2010

Vikky, Harvey's vriendinnetje

Hoe het begon.

Vikky is via de dierenamulance bij de dierenarts terecht gekomen. Ze had een open fractuur aan haar linker achterpoot. De dierenarst was aan het overwegen: Amputeren of euthanasie. Gelukkig heeft de dierenarts voor de eerste optie gekozen en op 4 juni jl. is de achterpoot van Vikky geamputeerd. Aangezien konijnenpootjes geluk brengen, hebben we het pootje via Marktplaats verkocht ;-) Neehoor, niks ervan.

Vikky is naar mij gekomen om te herstellen en met resultaat. Het lijkt er op dat ze totaal geen last er van heeft dat ze haar poot moet missen. Ze sprong al heel snel in en uit het hok.

Het was buiten warm. Warm, buiten en een wond.... dat is vragen om problemen, dus Vikky mocht binnen in de huiskamer logeren. Harvey vond dat wel gezellig. Hij lag dan ook vaak voor haar hok.

0

Omdat Vikky dus toch een flinke wond had, lieten we haar een paar keer per dag even in de gang loslopen, wat ze uiteraard heerlijk vond. Afgelopen donderdag zijn we naar de dierenarts teruggeweest en zijn de hechtingen er uit gehaald.

Gisteren wilden we Vikky weer los laten, maar we kwamen even wat handen tekort en jahoor, daar kwam Harvey aan gehuppeld. Helemaap heppiedepeppie, zoals hij is.


1

Ze zagen elkaar en.... het was alsof ze tegen elkaar zeiden: lik jij mijn neusje of lik ik jouw neusje? En sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Zo lief. Ze doen echt alles samen. Samen lekker liggen, samen eten, vooral veel kroelen, samen met de snoepjesbal spelen en samen het hele huis onder keutelen. Harvey was helemaal zindelijk, maar nu niet meer, dus ik ga weer opnieuw beginnen om ze zindelijk te krijgen. Alle tips om zindelijkheid te versnellen/bevorderen zijn welkom ;-)

10 minuten na de eerste ontmoeting.


2

Samen eten.


3

Kroelen. Op deze foto kun je de wond goed zien.


4

Tja, Harvey heeft niet van die lange oren... Sterker nog... hij heeft geen oren. Gelukkig kan hij wel horen hoor. Hij reageert al heel goed als ik met mn tong klak. Harvey heeft er overigens geen moeite mee om de lange oren van Vikky te wassen.


5

Wat een prachtstel he.....


Harvey en vikky6

9 opmerkingen: