Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zondag 27 februari 2011

Vikky bij de dierenorthopeet

2 - kopie 
Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten, heeft Vikky maar 3 benen. Ze is gevonden door de dierenabulance en haar been zag er dusdanig beroerd uit, dat de dierenarts het heeft moeten amputeren. Hier boven op de foto kun je nog een stukje van de wond zien. Op zich leek het allemaal goed te gaan, maar van lieverlee merkten we toch dat Vikky er steeds meer last van kreeg dat ze haar achterpoot niet meer had. Haar rug verdraaide best wel en haar andere been kraakt net als je nek weleens kan kraken. Niet goed dus. En bij mij groeiden de zorgen over Vikky behoorlijk. Na lang zoeken heeft Frank een dierenorthopeet (deze: Dierenorthopedie Hodes, Arnhem gevonden en gelijk maar eens gebeld. Nu komen in de praktijk voornamelijk honden en paarden, maar zeker geen konijnen. Dus ervaring met en kennis van konijnen is er niet. Maar, meneer Hodes zag toch een uitdaging en wilde graag gaan nadenken wat hij voor Vikky kon betekenen. De eerste afspraak was gemaakt en Frank is daar alleen naar toe gegaan. Stevig balen dat ik niet mee kon, kon weer es geen vrij krijgen. Dus achter mn bureautje zat ik met spanning te wachten tot Frank belde hoe het was gegaan. Op zich goed. Er was een gipsafdruk gemaakt en aan de hand daarvan zou verder worden gekeken hoe het een en ander uit te werken.

Zo gezegd en zo gedaan, een paar weken terug was het deel wat om Vikky's lijf komt te zitten klaar en moest de pasvorm bepaald worden.

IMG_6947 
Past goed en haar stompje valt precies in het holletje wat er voor gemaakt is. Eerste probleem kwamen we al tegen. Het model dat om Vikky's lijfje kwam te zitten, gleed er gewoon vanaf. Dat zou opgelost gaan worden met een "harnasje".

IMG_6949 

Afgelopen donderdag stond er weer een afspraak om te passen. We vonden het echt mega spannend. Nu kan ik niet zo heel goed tegen spannende dingen en al helemaal niet als het om mn beestjes gaat, dus ik liep licht te stuiteren ;-). Blij dat Frank mee was gegaan.

Eerst maar eens het "harnasje" passen. Dat is nogal verstelbaar, dus geen probleem. Vikky gedraagt dr eigen voorbeeldig :-D  Gave foto deze. Alsof ze zelf met meneer Hodes aan het communiceren is.
DSCF9032 
 

En dan de rest passen.
DSCF9033 
DSCF9034

Zoiets gaat het worden en dan komt links onder een wieltje. Wat is ze groot he. Echt een mooie, lange meid!
DSCF9035

Volgende probleem. Vikky kon alleen maar hoog op haar poot blijven staan. Haar bovenbeen blokkeerde tegen het model, waardoor ze niet kon zakken. Hmmmm... dat wordt straks ff zagen 
DSCF9036

Hoogte bepalen voor het wieltje. 
DSCF9037

Dit is het idee. Waar de rode lijn zit, daar moet even de zaag in gezet worden.

DSCF9038 

Ondertussen wordt er geduldig gewacht....Junior bleef heeeel dicht bij Vikky in de buurt.

DSCF9040

Ze hebben zich keurig gedragen tijdens het wachten. Kwamen de mand niet uit. 
DSCF9044

Zo, en weer es kijken hoe het nu past. 
DSCF9048 
 Het model zal nu weer verder uitgewerkt gaan worden. Binnenkort mogen we weer naar het Arnhemse om te kijken hoe het modelletje dan past. Het blijft mega spannend. Ik hoop zo dat er een oplossing voor Vikky gevonden kan worden. Ze is echt zo'n schatje en ik gun het haar zo.

Pfff, even de spanningen wegkroelen ;-)
DSCF9050

En Vikky is op haar beurt een echte kroelkont, inkl. kusjes.  
DSCF9051

Awel, we hopen jullie snel nader te kunnen berichten.

 

Groetjes, Frank, Anneloes, Harvey Jr. en Vikky 

 
 

4 opmerkingen: