Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zondag 15 april 2012

En we zijn alweer bijna 2 maanden verder....

De tijd is weer eens voorbij gevlogen en in die tussentijd steeds maar geen log geschreven. Maar we gaan de draad weer oppakken. Dagelijkse verslagen staan op facebook Lapina op Facebook. Dus als je iedere dag wilt volgen wat er in de opvang gebeurd, voeg je toe aan de groep.

Er is van alles gebeurd in de opvang. Er zijn veel dumpertjes binnen gekomen, maar gelukkig hebben we ook konijnen een nieuw thuis kunnen geven. Er zijn konijntjes geweest met gedragsproblemen die we behandeld hebben. Zo leuk om mee bezig te zijn. Er is een hele fijne en leuke samenwerking met de mensen die bij Lapina betrokken zijn (dierenarts, vrijwilligers/pleeggezinnen, dierenambulance enz.). Alles loopt vanzelf en wordt geregeld, ook als we aan het werk zijn en we ons eigenlijk niet met de opvang bezig kunnen houden. Een hele geruststelling dat iedereen zo goed op elkaar is ingespeeld.Voortaan maken we een filmpje van de te adopteren konijnen, zodat mensen een nog betere indruk van het konijntje of de konijntjes kunnen krijgen. Er zijn op de filmpjes al veel leuke reacties binnen gekomen. Hier een voorbeeld van een filmpje Rambo in aktie.
 
 
Rambo is door een vrouw bij mensen weggehaald, omdat hij verwaarloosd werd. Zijn hele vacht was vervilt en daarom was het noodzakelijk om hem bijna helemaal kaal te scheren. Hij heeft altijd in een te klein hokje gezeten en waarschijnlijk door het slechte voer, is zijn gebit niet wat het moet zijn. Rambo is een kei leuk en enthousiast konijn dat erg druk is, maar ook heerlijk bij je kan komen liggen. Het is net alsof hij alle energie die hij de afgelopen 3 jaar niet kwijt kon, nu er uit gooit. We gaan Rambo weer helemaal opknappen. We wachten even af wat zijn kiesjes gaan doen. Zijn voortandjes heeft ie niet meer, maar er zitten wel splinters die nu aan het aangroeien zijn. Ook heeft hij nog een abces wat behandeld zal gaan worden.

Onze Kanjer

















Wil je een bijdrage leveren aan de extra (medische) zorg die Rambo nodig heeft, maak dan een donatie over op rekeningnummer 37.33.56.781 t.n.v. L.A. Duijster o.v.v. Rambo. Alvast hartelijk dank!
De dierenambulance heeft de afgelopen week (afzonderlijk van elkaar) 2 jonge konijntjes binnen gebracht. Konijntjes... of is er 1 toch geen konijntje? Zo lijkt het alsof ze hetzelfde zijn.
  
Maar kijk eens naar de vacht, en de lange oren.... dat is geen konijntje.

We hebben een haasje in huis! Kijk ook maar eens goed naar de oogjes. En ook als je de uk ziet lopen, heeft het een heel ander loopje dan een konijn. De kleine is tussen de 1 en de 2 weken. Haasjes worden met vacht en open oogjes geboren. Ze liggen ook in het gras en niet in een holletje, vandaar de dikke vacht. We gaan hem (of haar) wat laten bijtanken en dan mag de vogelopvang het overnemen. Zij hebben immers veel meer verstand van wilde dieren dan wij. Op zich komt het wel mooi uit, want het babykonijntje en het haasje hebben nu steun en warmte van elkaar. Het konijntje zit lichamelijk niet helemaal lekker in elkaar. Toen hij (of zij) in de opvang binnen kwam, zakte hij door z'n achterpoten. Inmiddels kan hij goed uit de voeten en gebruikt zijn achterhand ook goed, maar hij heeft een vergroeiing in zijn heupjes. We wachten maar gewoon af hoe hij zich gaat ontwikkelen. Vooralsnog heeft hij er geen last van.

Het haasje van dichtbij. Mooi he!


Tot slot wil ik graag nog even verwijzen naar Een dier is geen ding!. Ik heb net mn handtekening gezet. Doen jullie dat ook? Kleine moeite, toch?


Tot zover dit logje. Fijn weekend allemaal!



1 opmerking:

  1. Handtekening gezet!

    Wat een bijzonder stel zijn haasje en nijntje. Hoe mooi dat deze twee kleintjes nu steun aan elkaar hebben. zo verschillend!

    Gewelding om mee te maken! Grt Frank

    BeantwoordenVerwijderen