Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zaterdag 21 april 2012

Mika had een date met een meisje van Rabbithutch

Vorige week kwam een vader met zijn dochter spontaan, dus zonder afspraak, bij de opvang om naar konijntjes te komen kijken. Ze wilden graag weer 2 konijnen en waren zich aan het orienteren. Dochter was helemaal weg van Mika. 's Avonds hadden ze nog een afspraak bij Konijnenopvang Rabbithutch te Mijdrecht. Daar hadden ze een heel erg leuk voedstertje, Puck, gezien. Vraag was of het voedstertje aan Mika gekoppeld kon worden. Na kort overleg met Mirjam, hiermee ingestemd en afgelopen maandag was het zover. De familie kwam met Puck naar hier om te kijken of het zou klikken tussen haar en Mika. De koppeling ging niet vanzelf. Puck was panisch en we besloten dat ze een tijdje hier mochten blijven om te kijken hoe het verder zou gaan. Omdat Puck zo panisch was, heb ik haar behandeld met een bachbloesemremedie en met succes. Puck ontspande en kreeg meer vertrouwen. Inmiddels zijn Mika en Puck een leuk stelletje en wonen ze bij hun nieuwe baasjes.

Vandaag zijn er 2 gigantische Vlaamse Reuzen aangekomen die hier een weekje komen logeren. Als het lukt om een leuke foto van het stelletje te maken, zal ik de foto hier plaatsen. Het zijn echt heerlijke beesten en ze komen vaker hier logeren. De oudste heeft extra zorg nodig en we vinden het helemaal niet erg om hem die extra zorg te geven. --> vervolg; niet de beste foto, maar goed genoeg voor een indruk van deze twee giga-lieverds


Met onze babies gaat het ook goed. Babynijn heeft absoluut geen zin in de melk. Babyhaasje is dol op de melk en krijg de melk dan ook bijna niet aangevoerd ;-) Beide kleintjes groeien als kool en ze beginnen al erg rap te worden. Zo leuk!

Maandag moet Rambo weer terug naar de dierenarts om naar zn abces te laten kijken en te behandelen. Hopelijk valt het allemaal mee en blijft het abces na 1 behandeling + antibioticakuur weg. Zijn tandjes beginnen langzaamaan te groeien, maar er is nu al te zien dat er niet veel van klopt. Over een tijdje zal Rambo ook hiervoor behandeld moeten gaan worden. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar het gaat helemaal goed komen met deze gigantische enthousiaste kroelkont!

Wil je een bijdrage leveren aan de extra (medische) zorg die Rambo nodig heeft, maak dan een donatie over op rekeningnummer 37.33.56.781 t.n.v. L.A. Duijster o.v.v. Rambo. Alvast hartelijk dank!

Hieronder nog foto's van de opvang "by night"


















En als laatste nog een foto van onze eigen schattekes die altijd met alles mee willen helpen en vooral nooit in de weg lopen ;-)

















Fijn weekend!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten