Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zondag 24 maart 2013

Kinderboerderij De Sik

Gisteren zijn we weer eens een dagje op bezoek geweest bij Kinderboerderij De Sik. Neem gerust een kijkje op hun website http://www.de-sik.nl of breng ze een bezoek. Kinderboerderij De Sik is een leuke en vooral diervriendelijke kinderboerderij waar met regelmaat activiteiten worden georganiseerd. Alle dieren hebben er voldoende ruimte en er wordt goede voorlichting gegeven over de dieren. Ook zijn zij bezig om een belevingstuin te realiseren. Doordat er ook konijnen van Stg. Konijnenopvang Lapina zitten die door De Sik zijn geadopteerd, brengen we er met regelmaat een bezoekje. Gisteren hebben we Brammetje gekoppeld aan een van de voedsters. Helaas was ik mijn camera vergeten en was de batterij van de telefoon leeg. Gelukkig heeft Bianca foto's kunnen maken. Ze zijn nog niet binnen, maar die volgen zeker.

Bram ging daten met Solo. Wat vond hij haar lief. Solo moest er nog wel een beetje aan wennen en wilde niet echt toegeven, maar we zagen dat ze stiekem wel eens tegen Bram aan ging zitten.
























Ook hebben we de groep op de konijnenberg uitgebreid met konijntjes die er al zaten. Er is plek genoeg. Het is altijd interessant hoe alle konijnen op elkaar reageren. In die groep is duidelijk 1 leidster die iedereen (de konijnen dan) goed laat weten waar hun plek is. Mooi om te zien.

Kinderboerderij De Sik te Breda zoekt dringend vrijwilligers. Heb je tijd over en vind je het leuk om  met dieren te werken, neem dan contact met ze op!

We willen ook graag Kjeld aan jullie voorstellen. Kjeld heeft ongeveer 2 weken terug zijn grote liefde verloren. Ze is overleden aan tumoren. Sinds die tijd is Kjeld erg stilletje. Kjeld is 7 jaar en wil heel graag een nieuw vriendinnetje.
Dit is Kjeld, een beetje een wazige foto, maar dat is nu even niet anders ;-)



















Hopelijk vindt hij snel een fijn thuis en een nieuw vriendinnetje.




 


Op 2 maart jl. was er een heus konijnencongres. Jazeker! Het was het tweede konijnencongres wat georganiseerd was. We waren erbij en het was hartstikke leuk! Zoveel konijnenmensen bij elkaar. Fantastisch toch? Vorig jaar waren er 30 mensen naar het congres geweest, dit jaar waren het er bijna 100! Pluim voor de organisatoren dat ze dit zo goed geregeld hebben. Onze stichting heeft van de organisatoren een donatie mogen ontvangen waar we erg blij mee zijn. Heel erg bedankt!

Maar dat is nog niet alles. Er is ook een heus konijnenmagazine, genaamd Rabbit Time. Ga snel naar Rabbit Time om daar over het congres te lezen en om het magazine te downloaden en te lezen.

Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten