Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




maandag 25 maart 2013

Toettie

Vanmorgen was het al vroeg dag. Op maandag worden de rammetjes gecastreerd door Sacha van Dierenartsenpraktijk West Betuwe. De bedoeling is dat de mannen dan al om kwart over 8 bij de dierenarts zijn. Vooraf wordt er eerst een hooipakketje voor ze klaargemaakt met daarin diverse kruiden verstopt. Dit om ze zo snel mogelijk weer aan het eten te krijgen.
Vandaag hadden we maar 1 rammetje, Dexter



















Over 14 dagen mag Dexter een meissie uitzoeken.

Of het nu mn eigen konijnen zijn of de opvangkonijnen. Als er 1 bij de dierenarts is, heb ik geen rust totdat het konijntje weer opgehaald kan worden. Des te meer fijn dat er vandaag hulp was van Ataline. Ze heeft alle konijnenhokken verschoond. Door haar hulp heb ik ook wat extra klusjes kunnen doen. Heerlijk! Ze gaat er over nadenken om 1x per maand op maandag te komen helpen. Fijn!! Alle hulp is welkom, al is het maar 1x per maand of een uurtje per week.

Vorige week maandag was Fientje binnengebracht



















We gaan er eigenlijk bijna altijd van uit dat konijntjes gedumpt worden, maar Fientje was ontsnapt. Baasje had overal navraag gedaan, maar niemand had Fientje, die Toettie blijkt te heten, gezien. Totdat het zusje van het baasje een bouwvakker een liedje over een konijntje hoorde zingen. Ze vond dat wat vreemd en vroeg waarom hij dat liedje zong. "Nou", zei de meneer, "Ik heb toenstraks een konijntje gevangen". Meneer had de dierenambulance gebeld en zo is baasje bij ons terecht gekomen. Ze zag Toettie en werd helemaal blij. Zo blij, dat ze van blijdschap in haar handen klapte, waar wij op onze beurt weer blij van werden.

Hereniging Toettie en haar baasje.
























Uiteraard hebben we de nodige konijneninformatie gegeven en baasje geadviseerd onze site www.lapina.nl eens rustig door te lezen.

Vanavond gaat er weer een konijnenstelletje naar huis. Ze hebben hier een tijdje gelogeerd. Er zou nog een logeerkonijntje naar huis gaan, maar vanmiddag belde de partner van het baasje dat "de vliezen waren gebroken" 2 Maanden eerder dan verwacht... Ehm.... logeerkonijntje blijft nu ietsje langer logeren ;-) We hebben het konijntje er al op voorbereid dat er zeer binnenkort gezinsuitbreiding komt. Spannend! Intussen hebben we ook doorgekregen dat we het logeerkonijntje aan een konijntje mogen koppelen. Super!

Fijne avond!

1 opmerking:

  1. Wat fijn als een ontsnapt dier weer naar zijn of haar eigen baasje of bazinnetje terug kan!!!

    BeantwoordenVerwijderen