Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




zaterdag 23 juli 2016

Weekoverzicht

19-07-2016
Wauw, wat was het een warme dag vandaag. Ik hou er van. Helaas zijn deze temperaturen voor de meeste dieren te hoog en hebben zij het erg zwaar. 
Vanmorgen voor werktijd, alle konijnen een icepod gegeven en de rennen bedekt met lakens, zodat ze nog enigszins beschut konden zitten. 
Tussen de middag is onze vrijwilligster alles nat wezen spuiten, zodat er even een welkome verkoeling voor de konijntjes was. 
Alle icepods liggen weer in de vriezer, koud te worden voor morgen :)

De icepods zijn te bestellen via de volgende link: Carla blij huisdier. De opbrengst van hetgeen ze verkoopt, gaat naar haar cavia-rusthuis. Dus je steunt met je bestelling ook nog eens een goed doel!

Ondertussen zijn we ook bezig met een intensieve koppeling. Carla, zij is overgekomen van Huize Pluis uit Ede, ivm haar gedrag. Ze is best pittig en kan op je afvliegen, maar ze kan ook heel lief zijn. En Bikkel. Hij komt van het Konijnenparadijs uit Blesse. Van de week waren we de koppeling gestart. Het ging er pittig aan toe. Naar elkaar toe vliegen, over elkaar heen springen... Inmiddels zijn we een paar dagen verder en wordt er al voorzichtig aan elkaars neusje gesnuffeld. Ik ben erg benieuwd of deze koppeling zal slagen. Zo niet, dan hebben we in ieder geval weer nieuwe ervaringen en inzichten opgedaan met en van beide konijnen.

De start van de koppeling. De natte tegels zijn afleiding. Natte pootjes is toch een dingetje en poetsen moet dan toch echt even eerst gebeuren. 





























Een dag later. Ze zijn niet meer zo heel gefocust op elkaar. Zo af en toe is er nog wel een aanvaring, maar dat lossen ze zelf op. 
















Vanmiddag hebben ze nog even flink lopen keten met elkaar. Ik was niet thuis, maar ik kon het zien via de camera. Eenmaal weer thuis, zag ik ze toch redelijk dicht bij elkaar liggen. Ik vind het een goede ontwikkeling. 















20-07-2016

Vandaag was het nóg warmer dan gisteren. Zoveel als mogelijk voor verkoeling gezorgd en dat zou onmogelijk zijn zonder onze vrijwilligster. Superbedankt!
Carla en Bikkel zijn nog een stukje dichter bij elkaar gaan liggen. Ben echt trots op hen hoe ze het doen.
Het is nog zeker geen koek en ei, maar dat ze elkaar niet aanvliegen en dat ze bij elkaar in de buurt gaan liggen, is al zoveel meer dan ik in deze korte periode had durven hopen!
























Voor Lizzy wordt goed gezorgd. Er is een konijnenhok gekomen en er wordt druk gewerkt om een rennetje aan het hok neer te zetten. Volgens mij loopt Lizzy alleen meer los op de achterplaats, dan dat ze in het rennetje zit ;-)
















Tot slot nog een foto van de dochters van Lido. Wat zijn ze toch mooi! Ik blijf me er trouwens over verbazen dat, hoe warm het ook is, ze gewoon tegen elkaar aan gaan liggen.















21-07-2016

Carla zit bij ons in de opvang, omdat ze onhandelbaar gedrag zou hebben. Pas nu ik de koppeling heb ingezet met Bikkel, laat ze haar probleemgedrag zien. Totale agressie op alles wat beweegt. Arm konijn. We gaan met bachbloesemtherapie kijken of we haar weer in balans kunnen krijgen.

Vandaag ook overleg gehad met een nieuw pleeggezin. Ontzettend fijn dat er mensen beschikbaar zijn tijdens de vakantieperiode om de zorg voor een konijntje tijdelijk over te nemen. Zaterdag gaat Simba naar hen toe. Simba is nog erg jong, we schatten zo'n 6 weken. Bij ons in de opvang krijgt ze niet zoveel aandacht al ze eigenlijk nodig heeft, dus totdat ze oud genoeg is, mag ze bij ons nieuwe pleeggezin logeren.
















Een ander pleeggezin, waar Holly en Hazel momenteel logeren om een mogelijke zwangerschap af te wachten, appte dat Holly volop aan het het graven en strootjes aan het verzamelen is waar ze onrustig mee heen en weer rent. De kans dat beide damens zwanger zijn, is heel groot, aangezien ze bij een ongecastreerde ram, Toby, zaten.
We wachten verdere berichten rustig af.


















Drukdruk, nergens tijd voor, babies in aantocht?





22-07-2016

En daar zijn ze dan...Moedertje is nog erg druk. 



Tot zover dit weekoverzicht. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten