Welkom op de weblog van Konijnenopvang Lapina


Welkom op de weblog van Stichting Konijnenopvang Lapina!

Stichting Konijnenopvang Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. Wij vangen gedumpte konijnen op en geven hen de nodige zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Middels de website www.lapina.nl en deze weblog, zullen we proberen zoveel mogelijk over onze opvang en het werk dat erbij komt kijken, te laten zien. Wil je op de blogs reageren, dan kan dat door onderaan het bericht op "reacties" te klikken. We vinden het hartstikke leuk als je een berichtje achter laat. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kan naar info@lapina.nl of konijnenopvanglapina@gmail.com

Stichting Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig particulier initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom. Rabobank NL58RABO0133884910 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel

Alvast heel erg bedankt!




woensdag 27 juli 2016

We hoeven ons niet te vervelen!

Afgelopen zaterdag zijn Pip en Josje bij ons aangekomen. Ze komen al jaren een of meerdere keren per jaar logeren. Een fantastisch lief stel. En elke keer als ze komen, dan komt er een appeltaart mee lekker!! Ze worden allebei wat ouder en elke keer is het weer afwachten of we ze de volgende keer weer mogen ontvangen. Ook aan loge's kun je je hechten.




















In onze vorige blog hadden we verteld over de kleintjes van Holly. Afgelopen zaterdag zijn we de nestcontrole wezen doen. Ons pleeggezin heeft nog nooit eerder een konijnennestje gehad, dus snel het een en ander doorgesproken. Uiteraard zijn we 24/7 bereikbaar voor als er iets is. De kleintjes groeien als kool. Helaas is de kleinste overleden. Dat was al wel een klein beetje te verwachten.

De avonturen van Holly, haar babies en Hazel, zijn te volgen via hun eigen facebookpagina De Hummeltjes Hollander, Holly en Hazel Je hoeft geen facebookaccount te hebben om hun pagina te kunnen bekijken.

Het is prachtig om te zien hoe moedertje Holly zo liefdevol voor haar babies zorgt. Het is ook prachtig om te zien hoe de kleintjes opgroeien. Ook al heb je al 100x een nestje gezien, het blijft zo bijzonder!

We waren ook bezig om Carla en Bikkel aan elkaar te koppelen. Bikkel vertoonde geen afwijkend gedrag, maar na een paar dagen liet Carla haar gedrag zien, waarvoor ze eigenlijk naar ons is gekomen. Eindelijk! Zolang zij haar ware aard niet liet zien, konden wij haar niet helpen. Duidelijk is geworden wat haar probleem is en hieraan gaan we nu werken. Om haar wat rust te gunnen, hebben we de koppeling tijdelijk gestaakt en zijn we de behandeling gestart. Over een tijdje gaan we kijken in hoeverre haar gedrag is veranderd/of ze meer in balans is gekomen. Ik ben ontzettend benieuwd en ik hoop dat er rust in haar bolletje komt. Haar gedrag moet voor haar ook enorm vermoeiend zijn.

Lucky was geplaatst bij Carla, maar helaas viel hij terug in zijn oude patroon, aanvallen en bijten. De relatie tussen Tina en Lucky was ook niet optimaal, dus Lucky terug naar de opvang. Ik had Lucky al een tijdje niet meer gezien, omdat hij vanuit het pleeggezin was gekoppeld. Ik kreeg de indruk dat Lucky gegroeid was en eigenlijk dus nog best jong moest zijn. Ik wilde hem graag z.s.m. koppelen om te kijken hoe hij op andere konijnen zou reageren. Ik heb hem aan Snoepie gekoppeld, omdat zij ook nog jong is en eigenlijk heel relaxed en ondernemend. Snoepie heeft een geweldig effect op Lucky, hij was op slag verliefd en niet meer bij haar weg te slaan. Bij wijze van spreken dan he ;-)
Nu weer afwachten of Lucky weer gaat bijten. Vooralsnog niet, maar meestal komt dat na een tijdje, als hij aan zijn nieuwe omgeving gewend is. Maar... Misschien gebeurt het wel helemaal niet!






































Afgelopen maandag is Flappie bij ons komen logeren. Helaas is Flappie alleen. Ik heb geprobeerd een zaadje te planten, dat de baasjes gaan nadenken over een vriendinnetje voor Flappie. Duimen jullie mee? Hij is zo schattig. Ik heb helaas nog geen foto van hem. Maar hij is een Madagaskar hangoor. Echt een poepie.

Gisteren bereikte ons het volgende nieuwsbericht:
http://destadgorinchem.nl/lokaal/konijnen-met-oogletsel-achtergelaten-143348

Bizar he... Dit zijn exact dezelfde konijntjes als de 5 rammetjes die een paar weken terug bij ons waren binnengebracht. Brammetje, die helaas tijdens de narcose is overleden, had aan beide ogen, oogproblemen. Daarom moest hij ook onder narcose, om zijn oog te laten verwijderen.
We hebben inmiddels contact gehad met het asiel. Het asiel heeft melding gemaakt bij de politie. Wij hebben dat een tijd terug ook gedaan. De politie is er nog mee bezig. Het zou echt bizar zijn als deze konijntjes van dezelfde fokker zouden komen.

Vandaag bracht de dierenambulance dit knappe kereltje binnen. Hij is nog jong! Vreemde is dat hij niet wordt gemist.














Er worden hier sowieso geen konijnen vermist...














In een straal van 16 km rondom Woudrichem, is niemand zijn of haar konijn kwijt...Vreemd hoor, want er komen er toch genoeg hier binnen..... De opvang raakt inmiddels behoorlijk vol en dan komen ook de logé's nog.
We blijven stug doordraaien en gaan stapelen :) De Dumpertjes krijgen wat ze nodig hebben. Hier zijn ze wel welkom en we gaan, als ze er klaar voor zijn, voor hen op zoek naar een liefdevol thuis!

Als laatste nog een kort berichtje over Simba. Oh, wat heeft ze het naar haar zin bij haar pleeggezin:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten